Hopp til innhold

SISTE KAPITTEL // FESTIVAL

SISTE KAPITTEL // FESTIVAL

Spilleperiode

19. juni 2021

Aldringsfestivalen Siste kapittel arrangeres for første gang 18.–19. juni 2021.

Bergen Nasjonale Opera er stolt samarbeidspartner av Siste kapittel, en festival som gjennom kunst, samtale, debatter og verksted vil gi publikum nye perspektiver og opplevelser knyttet til aldring. Festivalen arrangeres for første gang 18. og 19. juni 2021, og vil finne sted i Universitetsaulaen, Tårnsalen og Muséhagen.

Gjennom visuell kunst, samtaler, konserter, foredrag, verksteder og botaniske omvisninger, tilbyr festivalen både nærhet og overblikk. Ved å bygge broer mellom kunst, forskning, tjenesteutvikling og frivilligheten ønsker vi å utfordre og utvide praksiser og forståelser knyttet til aldring. Vi ønsker at Siste kapittel skal være starten på en ny fortelling om hvordan det er å bli gammel i Norge.

Siste kapittel er en nyopprettet stiftelse som arbeider på tvers av felt og fag for å skape et aldringsvennlig samfunn, i et eksperimentelt og fremtidsrettet samarbeid mellom Bergen Nasjonale Opera, Universitetet i Bergen, Bergen kommune og Bergen sanitetsforening.

Les mer på festivalens egen nettside

Edvard Grieg Guttekor

PROGRAM
Musikkprogrammet 19. juni finner sted i Muséhagen, Tårnsalen og Universitetsaulaen. Bergen Nasjonale Opera presenterer to konserter med generasjonssang med Edvard Grieg Kor, og to konserter med Astrid Nordstad, Johan Olsson og Ellena Hale.

Generasjonssang
Helgetun Seniorkor og Edvard Grieg Guttekor fremfører Bergenssanger i ny drakt. Du får også høre nyskrevne verk av Ola Bremnes og Gabriel Fliflet, samt en madrigal fra 1500-tallet.

Operaperler
Mezzosopranen Astrid Nordstad og tenoren Johan Olsson fremfører sine favoritter fra operaens verden, akkompagnert av den eminente pianisten Ellena Hale. De to konsertene finner sted i Tårnsalen og Aulaen.

Les mer om programmet på Siste kapittels egen nettside

KONSERTSERIE FØR FESTIVALSTART
Siste kapittel skulle egentlig hatt sin premiere i 2020, men ble utsatt til 2021 grunnet pandemien. I året som gikk har samarbeidspartnerne varmet opp til festivalen med konserter inspirert av årstidene:

Nettsiden Siste Kapittel Gp 6

Høstkonsert
Edvard Grieg Guttekor og musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester lanserte festivalen med kjente og kjære sanger av Erik Bye.
Konserten ble strømmet til alle sykehjem i Norge.

Her kan du høre konserten i sin helhet:

Operakonsert 241020 Siste Kapittel Web 14

Vinterkonsert
Sopranen Alison Langer og tenoren Remus Alazaroae holdt sammen med pianist Stephen Higgins konsert for beboerne på Siljuslåtten Sykehjem i oktober. Her fremførte de sine favorittarier fra operaer som Gianni Schicci, Tosca, Rigoletto, La Bohéme og Macbeth. Konserten ble strømmet direkte til sykehjem over hele Norge, og kan ses i opptak her:

EGK Siljuslåtten 200321 BNO nett 13

Vårkonsert
Da Edvard Grieg skrev Haugtussa-syklusen forkastet han også flere verk. Disse ukjente sangene, funnet frem og arrangert av Tyrone Landau, fikk sin urpremiere på Siljuslåtten Sykehjem i mars. Opptaket ble vist til hjemmeboende eldre på dagsenter i Bergen.

Se opptak av konserten her

Relaterte nyheter

EGK Siljuslåtten 200321 BNO nett 13

Vårkonsert på sykehjem

Edvard Grieg Kors konsert på Siljuslåtten sykehjem inneholder ikke mindre enn en verdenspremiere på sanger av Edvard Grieg! Se konserten i opptak her.

Operakonsert Siste Kapittel

Operakonsert på Siljuslåtten sykehjem

Lørdag 24. oktober klokken 12 strømmet tonene fra O sole mio gjennom atriet på Siljuslåtten sykehjem, og via OseanaLIVE til alle Norges sykehjem. For et eksklusivt publikum føltes det kanskje med ett som man var litt mindre alene.

Siste Kapittel - Lanseringsfestival

Lanseringskonsert Siste Kapittel

Edvard Grieg Guttekor og musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester lanserte festivalen Siste Kapittel med kjente og kjære sanger av Erik Bye. Konserten ble strømmet til alle sykehjem i Norge.

Samtlige spilledatoer


19/06 Lørdag 12.00
Festival Overstått forestilling
Overstått forestilling