Hopp til innhold

Ridder Blåskjeggs Borg

Ridder Blåskjeggs Borg

Spilleperiode

28 - 29. april

Sted

Grieghallen

Spilletid

2 t 30 m

Billetter

150 - 490 kr

Avlyst i Bergen, spilles i Göteborg: Vi beklager at Bergen Filharmoniske Orkester dessverre har blitt nødt til å avlyse forestillingene i Bergen. Samarbeidet mellom Bergen Nasjonale Opera og Göteborgs Symfoniker fortsetter, med to spilledatoer i Göteborg.

To sterke historier tonesatt på mesterlig vis.

Peter Eötvös' nye opera Senza Sangue er basert på de siste sidene av en novelle av Alessandro Barrico. Under den spanske borgerkrigen holdes en pike skjult under gulvet og unnslipper på den måten farens mordere. En av angriperne, en ung gutt, får imidlertid øye på henne, men velger å tie. Som voksen ønsker kvinnen å finne ham for å få ro i sjelen.

Det videre forløpet gjør Eötvös til en dypt rørende historie som er en hyllest til menneskelig styrke og til den gamle drømmen om tilgivelse.

I Bartóks mesterverk Ridder Blåskjeggs borg utspiller det seg et psykodrama hvor musikkens rene kraft fører oss inn i så dype følelser at de kan oppleves som skremmende. Judith gifter seg med Ridder Blåskjegg, og inne i slottet tvinger hun ham til å åpne de syv dørene som skjuler hemmelighetene hans. To dyktige, internasjonale sangere medvirker i hver av de to operaene som begge er regissert av det unge danske regitalentet Eva-Maria Melbye. Selv om begge historiene presenteres i en enkel iscenesettelse, vil inntrykket bli desto sterkere.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Göteborgs Symfoniker.

Spilles i Göteborg 22. og 23. april.

Peter Eötvös / Musikk Mari Mezei / Libretto etter Bariccos novelle

Medvirkende

Dirigent:
Peter Eotvos 

Regissør:
Eva Maria Melbye

La Donna:
Albane Carrere

L´Uomo:
Russel Braun 

Judith:
Andrea Melath

Ridder Blåskjegg:
Gabor Bretz 


Samtlige spilledatoer


28/04 Torsdag 00.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
29/04 Fredag 00.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling