Hopp til innhold

- Ønsker å styrke satsningen på profesjonell opera på Vestlandet

Bergen kommune og Vestland fylkeskommune står bak BNO for å styrke satsningen på profesjonell opera i Bergen og Vestland.

Under et møte med operasjef Eivind Gullberg Jensen (januar 2024) gjorde både kulturbyråd Reidar Digranes (SP) og finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad i Bergen kommune og varaordfører Stian Davies (AP) og utvalgsleder for kultur Jacob Nødseth (V) det klart at de står skulder ved skulder for å styrke den videre satsningen på Bergen Nasjonale Opera (BNO).

Bergen Nasjonale Opera er regionalt forankret med nasjonale oppgaver i et kvalitetsdrivende samspill på internasjonalt nivå.

Fra venstre i bildet: Jacob Nødseth (V), leiar hovudutval for kultur, idrett og inkludering (Vestland fylkeskommune), Reidar Digranes (SP), byråd for næring, kultur og idrett (Bergen kommune), Stian Davies (Arbeiderpartiet) fylkesvaraordførar (Vestland fylkeskommune), Eivind Gullberg Jensen, operasjef i BNO, Geir Kjell Andersland, styremedlem i BNO (Vestland fylkeskommune), Anna Elisa Tryti, styremedlem (Bergen kommune), Olaf Mackenzie, direktør i BNO, Per Morten Ekerhovd, avdelingsdirektør kultur og folkehelse (Vestland fylkeskommune) og Eivind Nævdal-Bolstad (H), byråd for finans (Bergen kommune).

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!