Hopp til innhold

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.

Dette er tredje gongen Bergen Nasjonale Opera arrangerer sommarakedemi. I år deltek 14 unge songarar, som saman med akademiets 25 orkestermusikarar, samt dirigent- og repetitørstudentar skal arbeide med våre dyktige pedagogar, coachar og dirigentar - alle med erfaring frå store operahus og symfoniorkester.

Akademistane jobbar med å presentere to konsertar, Ariekonsert 29. juni og Sommarkonsert 1. juli med høgdepunkt frå Flaggermusen og heile akt 4 av La bohème.

Gruppefoto ovf23

- Du får ikke lært å svømme uten vann i bassenget.

Den unge sopranen Nora Ervik får gode tips av en av Norges fremste operasangere, Solveig Kringlebotn. Se hvordan de jobber frem sangen som skal presenteres i Flaggermusen som fremføres på Oseana lørdag 1. juli kl. 18.
Se video her

DIRIGENTENE ØVER MED SOLISTENE
Det er dag 3 på sommerakademiet Opera ved fjorden og sveitsiske Nina Haug, som studerer for å bli dirigent (i Oslo), får veiledning av den kjente østeriske dirigenten Sascha Goetzel (Sascha er dessuten grunnlegger av Opera ved fjorden sammen med operasjef Eivind Gullberg Jensen). Islandske Íris Björk Gunnarsdóttir synger Juvelarien fra Faust.

NRK PÅ MORGENBESØK!
God morgon Hordaland, med Mariann og Tony, gikk direkte fra sommerakademiet Opera ved fjorden i dag! Hør allsang på akterdekket på M/S Sunnhordland med Annika Beinnes og Ian Marcus Bjørsvik, som synger Lippen Schweigen fra Lehárs operette Den glade enke. Solveig Kringlebotn forteller om akademiet, og hva som skal til for å bli en god operasanger.

OVF23 dag5 Flaggermusen foto Monika Kolstad 8
OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 22

- Klær skaper folk

Hør kostymedesigner Cathrine Ahlsen fortelle om kostymene til La bohème
og Flaggermusen, som fremføres under Sommerkonserten i Oseana 1. juli
under Opera ved fjorden 2023.

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!