Hopp til innhold

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.

Dette er tredje gongen Bergen Nasjonale Opera arrangerer sommarakedemi. I år deltek 14 unge songarar, som saman med akademiets 25 orkestermusikarar, samt dirigent- og repetitørstudentar skal arbeide med våre dyktige pedagogar, coachar og dirigentar - alle med erfaring frå store operahus og symfoniorkester.

Akademistane jobbar med å presentere to konsertar, Ariekonsert 29. juni og Sommarkonsert 1. juli med høgdepunkt frå Flaggermusen og heile akt 4 av La bohème.

Gruppefoto ovf23

- Du får ikke lært å svømme uten vann i bassenget.

Den unge sopranen Nora Ervik får gode tips av en av Norges fremste operasangere, Solveig Kringlebotn. Se hvordan de jobber frem sangen som skal presenteres i Flaggermusen som fremføres på Oseana lørdag 1. juli kl. 18.
Se video her

DIRIGENTENE ØVER MED SOLISTENE
Det er dag 3 på sommerakademiet Opera ved fjorden og sveitsiske Nina Haug, som studerer for å bli dirigent (i Oslo), får veiledning av den kjente østeriske dirigenten Sascha Goetzel (Sascha er dessuten grunnlegger av Opera ved fjorden sammen med operasjef Eivind Gullberg Jensen). Islandske Íris Björk Gunnarsdóttir synger Juvelarien fra Faust.

NRK PÅ MORGENBESØK!
God morgon Hordaland, med Mariann og Tony, gikk direkte fra sommerakademiet Opera ved fjorden i dag! Hør allsang på akterdekket på M/S Sunnhordland med Annika Beinnes og Ian Marcus Bjørsvik, som synger Lippen Schweigen fra Lehárs operette Den glade enke. Solveig Kringlebotn forteller om akademiet, og hva som skal til for å bli en god operasanger.

OVF23 dag5 Flaggermusen foto Monika Kolstad 8
OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 22

- Klær skaper folk

Hør kostymedesigner Cathrine Ahlsen fortelle om kostymene til La bohème
og Flaggermusen, som fremføres under Sommerkonserten i Oseana 1. juli
under Opera ved fjorden 2023.

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!