Hopp til innhold

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene.

Rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Eline Melgalvis, var selv til stede under Opera ved fjordens nest siste dag og overvar både sceneprøver og mesterklasser.

- Det er imponerende arbeid som blir gjort i løpet av denne uken akademiet varer, sier Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB har vært med siden starten i 2021.

- Det er svært gledelig at de ikke bare har valgt å videreføre, men også øke sin støtte til Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen.

I år var det 14 sangere, 5 dirigenter, en repetitør og 25 orkestermusikere som deltok. I tillegg til mesterklasser og prøver ble det arrangert to konserter med et stort og begeistret publikum.

Les mer om Opera ved fjorden på bno.no/akademi

Foto: Operasjef Eivind Gullberg Jensen sammen med Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB og dirigent og medgrunnlegger av akademiet Sascha Goetzel.

Siste nyheter

Stilling ledig S Foto fra Flaggermusen av Magnus Skrede

Ledig stilling: Direktør

Bergen Nasjonale Opera søker etter direktør i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 17. juni.

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Sangere Tryllefloyten collage web

Kva skjer i Tryllefløyten på Oseana?

Skal du vere med på torsdagskonserten 27. juni? Først kan du bli betre kjend med fuglefangaren Papageno og dei andre rollene i denne kompakte versjonen av Mozarts opera.