Hopp til innhold

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene.

Rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Eline Melgalvis, var selv til stede under Opera ved fjordens nest siste dag og overvar både sceneprøver og mesterklasser.

- Det er imponerende arbeid som blir gjort i løpet av denne uken akademiet varer, sier Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB har vært med siden starten i 2021.

- Det er svært gledelig at de ikke bare har valgt å videreføre, men også øke sin støtte til Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen.

I år var det 14 sangere, 5 dirigenter, en repetitør og 25 orkestermusikere som deltok. I tillegg til mesterklasser og prøver ble det arrangert to konserter med et stort og begeistret publikum.

Les mer om Opera ved fjorden på bno.no/akademi

Foto: Operasjef Eivind Gullberg Jensen sammen med Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB og dirigent og medgrunnlegger av akademiet Sascha Goetzel.

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.