Hopp til innhold

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene.

Rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Eline Melgalvis, var selv til stede under Opera ved fjordens nest siste dag og overvar både sceneprøver og mesterklasser.

- Det er imponerende arbeid som blir gjort i løpet av denne uken akademiet varer, sier Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB har vært med siden starten i 2021.

- Det er svært gledelig at de ikke bare har valgt å videreføre, men også øke sin støtte til Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen.

I år var det 14 sangere, 5 dirigenter, en repetitør og 25 orkestermusikere som deltok. I tillegg til mesterklasser og prøver ble det arrangert to konserter med et stort og begeistret publikum.

Les mer om Opera ved fjorden på bno.no/akademi

Foto: Operasjef Eivind Gullberg Jensen sammen med Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB og dirigent og medgrunnlegger av akademiet Sascha Goetzel.

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.