Hopp til innhold

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene.

Rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Eline Melgalvis, var selv til stede under Opera ved fjordens nest siste dag og overvar både sceneprøver og mesterklasser.

- Det er imponerende arbeid som blir gjort i løpet av denne uken akademiet varer, sier Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB har vært med siden starten i 2021.

- Det er svært gledelig at de ikke bare har valgt å videreføre, men også øke sin støtte til Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen.

I år var det 14 sangere, 5 dirigenter, en repetitør og 25 orkestermusikere som deltok. I tillegg til mesterklasser og prøver ble det arrangert to konserter med et stort og begeistret publikum.

Les mer om Opera ved fjorden på bno.no/akademi

Foto: Operasjef Eivind Gullberg Jensen sammen med Eline Melgalvis fra Sparebankstiftelsen DNB og dirigent og medgrunnlegger av akademiet Sascha Goetzel.

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!