Hopp til innhold

Wilma Kvamme

Den svensk-norske mezzosopranen Wilma Kvamme er en av de fem unge sangsolistene på Trippel Rossini i desember.

Mezzosopranen Wilma Kvamme er oppvokst i Stockholm, men har også norske røtter blant annet fra Bergen. Hennes første møte med opera var i 2012 hun fikk være med i barnekoret i Spar Dame av Tsjajkovskij ved den Kungliga Operan i hjembyen. Senere var hun med i barnekoret i både Turandot og Otello – og deretter som en av de tre guttene i Tryllefløyten. I Stockholm studerte hun ved Adolf Fredriks Musikklasser.

Hun har fått ulike priser og stipendier, bl.a. stipend fra Tom Wilhelmsens Stiftelse (2022), Anders Sandrews Stiftelse (2022) og Lilla Lillierosstipendiet (2023).

Hun startet på sin bachelor i 2019 ved Norges Musikkøgskole i Oslo og søkte seg etter to år videre til Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (mdw) i Østerrike. Der er hun nå i gang med det siste året på sin bachelor. Hun planlegger også å fortsette ved dette universitetet med en masterutdanning.

Vinteren 2022 rolledebuterte hun som Hänsel i Humperdincks opera Hänsel und Gretel ved Schlosstheater Schönbrunn i Wien, der hun også skal tilbake denne vinteren. Tidligere i 2022 sang hun også Zita i Puccinis enakter Gianni Schicchi i Berlin og sommeren før (2021) Marcellina i Figaros bryllup i Weimar.

Denne sommeren (2023) deltok hun på Salzburger Festspiele med Konzertvereinigung Wiener Staatsoperchor i operaene Macbeth (Verdi), Falstaff (Verdi) og The Greek Passion (Martinů), og også på konserter med dirigenten Riccardo Muti og Wiener Philharmoniker.

Wilma Kvamme var med på vårt sommerakademi Opera ved fjorden både i åpningsåret 2021 og deretter i 2022: I 2021 sang hun bl.a. Carmen i et utdrag fra Bizets opera, og også Octavian i trioen fra Rosenkavaleren av Richard Strauss. I 2022 var hun bl.a. Zerlina i finalen fra 2. akt fra Don Giovanni, og spilte også Gherardino i enakteren Gianni Schicchi av Puccini.

Oppdatert september 2023