Hopp til innhold

Tone Kummervold

Mezzosopranen Tone Kummervold er Brigitta i norgespremieren på De dødes by her i Bergen høsten 2024.

Tone Kummervold debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun sunget tittelrollene i Carmen og La Cenerentola, og en rekke andre store roller som Suzuki i Madama Butterfly, Olga i Eugen Onegin, Mary i Den flyvende hollender, Niklausse i Hoffmanns eventyr, Flora i La traviata, Varvara i Katja Kabanova, Sonetka i Lady Macbeth fra Mtsensk, Polina/Daphne i Spar dame, La Ciesca i Gianni Schicchi, Clothilde i Norma, Abbedissen i Suor Angelica og Mor i Hans og Grete. Blant hennes siste roller kan nevnes 1. tjenestepike i Elektra, Maddalena i Rigoletto og Angela i Missy Mazzolis nyskrevne verk The Listeners, urfremført høsten 2022.

Hun har også utmerket seg i andre nyere verker, som Le grand macabre, Knut Vaages opera Khairos, Kaija Saariahos L'amour de loin, Synne Skouens opera Ballerina, og Wozzeck.

Kummervold sang i Nasjonaloperaens konsertante versjon av Irgens-Jensens Heimferd, var sangsolist med Operaorkestret i Mahlers 3. symfoni og i DNO&B og Oslo-Filharmoniens samarbeid om Mahlers 8. symfoni.

Hun har gjort flere andre operaroller i inn- og utland, og sommeren 2021 var hun Tredje dame i Tryllefløyten ved Glyndebourne Festival i England. Hennes varme, unike klang har også ført henne til konsertengasjement med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Filarmonica Romana i Italia.

I april i år (2024) skal hun tolke Moder Marie i Karmelittsøstrene (Dialogues des Carmélites) av Poulenc ved Den Norske Opera & Ballett, og i mai og juni er hun The Old Lady i Candide av Leonard Bernstein samme sted.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett
Oppdatert april 2024