Hopp til innhold

Susan Bullock

Sopranen Susan Bullock er berømt for sine tolkninger av dramatiske operaroller som Brünnhilde, Elektra og Isolde. Høsten 2019 kommer hun til Bergen som kjøttpaiens mester Mrs. Lovett i Sweeney Todd.

Den britiske sopranen Susan Bullock er utdannet ved London University, Royal Academy of Music og the National Opera Studio. Hun sang i Glyndebourne-koret i to år før hun vant Kathleen Ferrier-prisen i 1984, som igjen førte til at hun fikk roller ved English National Opera (ENO) i London.

I 1986 rolledebuterte hun som Pamina i Tryllefløyten, regissert av Jonathan Miller. Senere har Bullock spesialisert seg på de store rollene i operaer av Wagner and Richard Strauss, slik som Brünnhilde, Elektra og Salome. Hun har også sunget tittelrollene i Janáceks Jenufa og Katya Kabanová med Glyndebourne Touring Opera og også Jenufa i Israel og USA.

Tittelrollen som Elektra har hun sunget både ved La Scala i Milano og Metropolitan Opera i New York, i tillegg til en rekke andre store operahus som Frankfurt Oper, Wiener Staatsoper og Royal Opera House i London. På den legendariske avslutningskonserten Last Night of the Proms i 2011, dirigert av Edward Gardner, var hun Brünnhilde fra Götterdämmerung før hun tok det store spranget til Rule Britannia.

I det siste har hun utvidet repertoaret enda mer, blant annet som Minnie i western-operaen La Fanciulla del West av Puccini ved ENO – og som Mrs. Lovett in Sweeney Todd ved Houston Grand Opera. Med denne rollen besøker også Bullock Bergen Nasjonale Opera for første gang.

Her kan du høre henne fra Last Night of the Proms i Royal Albert Hall: