Hopp til innhold

Susan Bullock

Sopranen Susan Bullock er kjent for store roller som Elektra, Salome og Brünnhilde.

Den britiske sopranen Susan Bullock er utdannet ved London University, Royal Academy of Music og the National Opera Studio. Hun sang i Glyndebourne-koret i to år før hun vant Kathleen Ferrier-prisen i 1984, som igjen førte til at hun fikk roller ved English National Opera (ENO) i London.

I 1986 rolledebuterte hun som Pamina i Tryllefløyten, regissert av Jonathan Miller. Senere har Bullock spesialisert seg på de store rollene i operaer av Wagner and Richard Strauss, slik som Brünnhilde, Elektra og Salome. Hun har også sunget tittelrollene i Janáčeks Jenůfa og Katja Kabanova med Glyndebourne Touring Opera og også Jenůfa i Israel og USA.

Tittelrollen som Elektra har hun sunget både ved La Scala i Milano og Metropolitan Opera i New York, i tillegg til en rekke andre store operahus som Frankfurt Oper, Wiener Staatsoper og Royal Opera House i London.

Bullock gjestet Bergen Nasjonale Opera høsten 2019 som den sylskarpe og paibakende Mrs. Lovett i Sweeney Todd.

Våren 2022 husdebuterte hun ved Den Norske Opera og Ballett, i rollen som Kostelnicka i Jenůfa – som hun også har sunget ved Grange Park Opera i 2017. Denne rollen skal hun også gjøre våren 2024 ved English National Opera i London.

Høsten 2022 sang hun The Old Lady i Candide ved Scottish Opera, og deretter Judith i en nytolking av Bartóks Ridder Blåskjeggs borg ved Atlanta Opera, der demens blir tematisert. Rollen som Judith gjentok hun også i Wellington på New Zealand i starten av august 2023 – og tok den med videre til Edinburgh International Festival i siste halvdel av august.

Våren 2023 sang Susan Bullock Klytämnestra i Elektra av Richard Strauss ved Oper Frankfurt, før hun tolket Bess's Mother i Breaking the Waves av Missy Mazzolli ved Opéra Comique i Paris.

Våren 2024 skal hun synge Kostelnicka i Jenůfa ved English National Opera, og også returnere til Oper Frankfurt som Klytämnestra i Elektra.

Oppdatert oktober 2023

Her kan du høre henne som Brünnhilde fra Last Night of the Proms i Royal Albert Hall i 2011, med Edward Gardner som dirigent: