Hopp til innhold

Steffen Aarfing

Steffen Aarfing stanget hodet i en discokule – og slik ble scenografien til Den glade enke 2.0 født!

Den danske scenografien Steffen Aarfing studerte ved Kunstakademiets Arkitektskole I København 1974-1980, og laget sin første scenografi i 1980. Senere har han jobbet som scenograf på en rekke produksjonen innenfor skuespill, opera, musikaler, tv og film.

Ofte i samarbeid med Marie í Dali, har han hatt scenografien på opera-produksjoner sammen med regissøren Kasper Holten, som blant andre:

Verdis La traviata in Stockholm, Kjærlighetsdrikken (L’elisir d’amore) av Donizetti i Reykjavik, Le Grand Macabre av Ligeti, både i København og ved San Francisco Opera, hele Wagners Ringen ved Den Kongelige Opera i København, og i Wien: både Wolfgang Rihms Jakob Lenz og Giancarlo Menottis Goya.

Aarfing har også gjestet Den Nationale Scene her i Bergen flere ganger, bl.a. står han bak scenografien for Festen, Tiden er vårt hjem og Fanny og Alexander i samarbeid med regissøren Vibeke Bjelke.

Våren 2022 står han bak den spektakulære scenografien til Den glade enke 2.0 i Grieghallen, der et helt teater åpenbarer seg inne i en gigantisk discokule. Dette er første gang Aarfing har laget scenografi til en operette.

Oppdatert mars 2022