Hopp til innhold

Simon Thorbjørnsen

Barytonen Simon Thorbjørnsen er en av de fem unge sangsolistene på Trippel Rossini i desember.

Simon Thorbjørnsen (f. 1999) er en norsk, lyrisk baryton fra Porsgrunn. Han startet sine sangstudier ved Barratt Due musikkinstitutt i 2018, og deretter fortsatte han utdannelsen ved Operahøgskolen i Oslo i 2020, der han fullførte sin mastergrad våren 2023. Han har hatt Solveig Kringlebotn som lærer gjennom hele utdannelsen.

I 2021 reiste han til Italia og debuterte i rollen som Greven i Mozarts Figaros bryllup ved Saluzzo Opera Academy. Sommeren etter (2022) dro han til Praha og debuterte i tittelrollen som Don Giovanni ved Estates Theatre i Praha. Våren 2023 gjorde han rollen som Nardo i La finta giardiniera på Scene 2 i Den Norske Opera og Ballett, som en del av eksamensforestillingen ved Operahøgskolen. Gjennom studiene ved Operahøgskolen har Simon medvirket i roller som Dr. Miracle i Offenbachs Hoffmanns eventyr og Don Alfonso i Mozarts Così fan tutte.

Simon Thorbjørnsen var med i vårt sommerakademi Opera ved fjorden for første gang i år (2023), der han bl.a. sang rollen som Gabriel von Eisenstein i Flaggermusen. Thorbjørnsen er nå ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 2023/24. Der skal tolke Markisen av Obigny i La traviata, Mars i operetten Orfeus i underverdenen – og Den keiserlige kommissær i Madame Butterfly.

Hovedkilde: Den Norske Opera og Ballett

Oppdatert september 2023