Hopp til innhold

Michael Mayes

– Barytonstemmen hans, kraftfull men også fullt kontrollert, skiftet sømløst farge fra frykt, bønn og til hevngjerrig raseri. (Classical Scene om Mayes som Rigoletto.)

Den amerikanske barytonen Michael Mayes har sin musikkutdanning fra University of North Texas og har mottatt en rekke priser, som John Alexander Award i Mississippi. Mayes er kjent for sine sterke tolkinger av dramatiske karakterer i klassisk opera, som Scarpia i Tosca, og tittelrollene i både Rigoletto og Don Giovanni.

Han er også en ettertraktet sanger i amerikanske samtidsoperaer: Han var blant annet med i den Grammy-nominerte urpremieren av Great Scott, og har spilt Joseph De Rocher i Dead Man Walking ved flere ulike operahus, blant dem New Orleans Opera og Washington National Opera – og også ved Teatro Real in Madrid, der sammen med Joyce DiDonato. Mayes har også gjort sterkt inntrykk som Vietnam-krigsfangen Jim Thompson i Glory Denied.

Sweeney Todd er en rolle Mayes kjenner godt fra oppsetningen ved Atlanta Opera i 2018. Våren 2019 spilte han tittelrollen i Nixon in China av John Adams ved Staatstheater Stuttgart. Sommeren 2019 sang han for første gang tittelrollen som Wozzeck, ved Des Moines Metro Opera i Iowa.

I tittelrollen som Sweeney Todd gjester Mayes Bergen Nasjonale Opera for første gang.

a dynamic baritone which scales the range of emotions from amorous tenderness to murderous rage
(The Tech om Mayes som Tonio i Pagliacci ved Boston Lyric Opera høsten 2019)

Se intervju med Michael Mayes fra The Atlanta Opera, hvor han debuterte i rollen som Sweeney Todd: