Hopp til innhold

Lydia Hoen Tjore

For en uke! Den unge sopranen Lydia Hoen Tjore gjester DNS med to operettekonserter på rad, før hun som eneste norske deltaker synger i finalen i Dronning Sonja-konkurransen i Grieghallen.

- Forestillingens vokale høydepunkt er uten tvil Lydia Hoen Tjore i rollen som den unge, naive og uskyldsrene Micaëla. Tjore (...) står her frem som et av de største talentene blant norske operasangere under 30. (NRKs Eystein Sandvik 2020)

Den unge sopranen Lydia Hoen Tjore (f. 1994) kommer fra Radøy, nord for Bergen. Allerede som 13-åring ble hun tatt opp i Griegakademiets talentprogram, for så å fortsette med sangstudier i en alder av 17 år i København under Susanna Eken ved Det kongelige danske musikkonservatorium og Operaakademiet. Hun hadde sin debut som Zerlina i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun også har gjort en rekke andre roller med Adina i Elskovsdrikken og Micaela i Carmen som de viktigste. Mozarts operaer ligger henne nær og hun har sunget både Susanna, Despina, Donna Elvira og Barbarina i Italia ved ulike festivaler der.

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad - i 2006, 2008, 2010 og 2012.

Med operettekonsertene på DNS 17. og 18. november 2021 gjester Lydia Hoen Tjore Bergen Nasjonale Opera for første gang. Like etterpå deltar hun også som finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, som i år arrangeres i Grieghallen lørdag 20. november.

I januar 2023 er hun tilbake her i Bergen, da som Andre blomsterpike i konsertversjonen av Wagners Parsifal, med Bergen Filharmoniske Orkester.

Oppdatert januar 2023