Hopp til innhold

Lydia Hoen Tjore

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er har hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad - i 2006, 2008, 2010 og 2012.

Den unge sopranen, Lydia Hoen Tjore, kommer fra Radøy, nord for Bergen. Allerede som 13-åring ble hun tatt opp i Griegakademiets talentprogram, for så å fortsette med sangstudier i en alder av 17 år i København under Susanna Eken ved Det kongelige danske musikkonservatorium og Operaakademiet. Hun hadde sin debut i roller som Zerlina i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun også har gjort en rekke andre roller med Adina i Elskovsdrikken og Micaela i Carmen som de viktigste. Mozarts operaer ligger henne nær og hun har sunget både Susanna, Despina, Donna Elvira og Barbarina i Italia ved ulike festivaler der. Denne sommeren har hun sunget Donna Anna i Don Giovanni hos Opera Østfold med stor suksess.

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er har hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad - i 2006, 2008, 2010 og 2012. Og i år er hun en av fire norske sangere som er valgt ut til de innledende rundene (som starter 14. august) i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse 2021.

Hun gjester Bergen Nasjonale Opera for første gang.

Juni 2021

Medvirket på

Operettekonsert på DNS
Spilleperiode: 18-18/11

Operettekonsert på DNS

Slagerparade! Finn frem champagnen! Friske melodier og operette med smell i fra scenekanten på DNS.

Les mer Overstått forestilling