Hopp til innhold

Lydia Hoen Tjore

- Forestillingens vokale høydepunkt er uten tvil Lydia Hoen Tjore i rollen som den unge, naive og uskyldsrene Micaëla. Tjore (...) står her frem som et av de største talentene blant norske operasangere under 30. (NRKs Eystein Sandvik 2020)

Den unge sopranen Lydia Hoen Tjore (f. 1994) kommer fra Radøy, nord for Bergen. Allerede som 13-åring ble hun tatt opp i Griegakademiets talentprogram, for så å fortsette med sangstudier i en alder av 17 år i København under Susanna Eken ved Det kongelige danske musikkonservatorium og Operaakademiet. Hun hadde sin debut som Zerlina i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun også har gjort en rekke andre roller med Adina i Elskovsdrikken og Micaela i Carmen som de viktigste. Mozarts operaer ligger henne nær og hun har sunget både Susanna, Despina, Donna Elvira og Barbarina i Italia ved ulike festivaler der.

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad - i 2006, 2008, 2010 og 2012.

Denne høsten (2021) skal hun som eneste norske sanger, delta i semifinalen i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse 2021.

Med operettekonsertene på DNS og i Bekkjarvik gjester Lydia Hoen Tjore Bergen Nasjonale Opera for første gang.

September 2021

Medvirket på

Operettekonsert DNS 2021
Spilleperiode: 18-18/11

Operettekonsert på DNS

Slagerparade! Finn frem champagnen! Friske melodier og operette med smell i fra scenekanten på Den Nationale Scene.

Les mer Overstått forestilling