Hopp til innhold

Lluc Castells

Lluc Castells har laget kostymedesign for kjente operahus som La Monnaie i Brussel, Sydney Opera House og Teatro Real i Madrid. Nå er han ansvarlig for kostymene i vår Rusalka.

Den katalanske kostymedesigneren Lluc Castells ble født i Cardedeu i provinsen Barcelona, og studerte kunst og design ved Escola Massana i Barcelona. Han fullførte studiene i 1995 og har deretter jobbet som designer både innen teater, opera, dans, musikaler, sirkus og film.

Siden 2009 har Castells jobbet jevnlig sammen med regissøren Àlex Ollé som kostymedesigner, i produksjoner som Ligetis Le grand macabre for La Monnaie i Brussel, som også ble satt opp bl.a. ved Den Norske Opera & Ballett og English National Opera i London.

Han laget også kostymedesignet til Kurt Weills Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny for både Teatro Real i Madrid og Bolsjoj-teatret i Moskva. Andre operaer som kan nevnes er Verdis Maskeballett for Sydney Opera House og La Monnaie, Gonouds Faust for Den nederlandske nasjonaloperaen – og Pelléas et Mélisande for Semperoper i Dresden. For the Royal Opera House i London skapte han kostymedesignet både for Enescus Oedipe og Bellinis Norma.

Etter Rusalka i Bergen våren 2023 blir Castells kostymedesign for Madame Butterfly vist både ved Teatro dell'Opera di Roma og utendørs ved Handa Opera i Sydney. Og i høst er han kostymedesigner for operaen L'amore dei tre rei (Kjærligheten til tre konger) av Italo Montemezzi ved La scala-operaen i Milano.

Oppdatert mars 2023

Relaterte nyheter