Hopp til innhold

Linard Vrielink

Den unge, nederlandske tenoren Linard Vrielank rolledebuterer som prins Tamino i Tryllefløyten høsten 2022 i Grieghallen.

Den nederlandske tenoren Linard Vrielink har en bachelorgrad fra Universität der Künste (UdK) i Berlin. Allerede som student der husdebuterte han ved Staatsoper Berlin som Scaramuccio i Ariadne auf Naxos, og sang også Federico i Stiffelio i Konzerthaus Berlin og som Oronte i Alcina ved Kammeroper Rheinsberg.

I perioden 2017-2020 Linard Vrielink var han en del av operastudioet ved Staatsoper Berlin, der han bl.a. var Junker Spärlich in Die Lustigen Weiber von Windsor, dirigert av Daniel Barenboim, og Don Basilio i Figaros bryllup dirigert av Marc Minkowski.

I urpremieren på operaen Sleepless av Peter Eötvös høsten 2021, bygget på trilogien Andvake av Jon Fosse, sang han rollen som Asle, sammen med den norske sopranen Victoria Randem som Alida. Denne operaen ble også fremført ved Grand Théâtre de Geneve og ved Müpa i Budapest våren 2022. Vrielink har også sunget roller som Désiré i Giordanos Fedora med Nederlands Radio Filharmonisch Orkest, Don Basilio i Figaros bryllup ved Staatsoper Hamburg, og Almaviva i Barberen i Sevilla ved Bregenzer Festspiel.

Med Ensemble Pygmalion og Raphaël Pichon har han utgitt en CD med verker av W. A. Mozart for Harmonia Mundi med tittelen Libertà!

Våren 2022 rolledebuterte han som Fenton i Die Lustigen Weiber von Windsor av Nicolai ved Staatsoper Berlin.

Oppdatert august 2022