Hopp til innhold

Jongmin Park

Bassen Jongmin Park gjester Bergen igjen, nå som vannymfens far Vodník i Rusalka høsten 2021.

Den sør-koreanske bassen Jongmin Park er født i Seoul og studerte sang i hjemlandet før han ble et medlem av akademiet ved La scala-operaen i Milano. Fra 2010 til 2013 var han solist ved statsoperaen i Hamburg, der han bl.a. sang roller som Sarastro i Tryllefløyten og Sparafucile i Rigoletto.

Siden 2013 har Park vært ansatt i solistensemblet ved Statsoperaen i Wien, der han har tolket bl.a. Leporello i Don Giovanni, Ramfis i Aida og Hunding i Die Walküre. Høsten 2019 husdebuterte han ved The Metropolitan i New York som Colline i La bohème, en rolle han også sunget ved the Royal Opera House Covent Garden. Høsten 2019 gjestet han Bergen som Lodovico i vår oppsetning av Otello, dirigert av Edward Gardner.

Jongmin Park har vunnet flere priser, bl.a. 1. pris i International Tchaikovsky Competition og Birgit Nilsson-prisen under Operalia, begge i 2011, i tillegg til Song Prize ved BBC Cardiff Singer of the world i 2015.

Jongmin Park har sunget rollen som Vodník i Rusalka ved Wiener Staatsoper i fire ulike sesonger fra 2016, og nå sist i vårsesongen 2020.

Denne sommeren (2021) tolket han Ramfis i Verdis Aida på Arena di Roma

September 2021

Medvirket på

Otello
Spilleperiode: 15-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Overstått forestilling