Hopp til innhold

Eva B. Landro

Eva B. Landro er den nyeste sangeren i Edvard Grieg Kor, og nå i januar er hun solist i serien vår Opera på biblioteket.

Mezzosopranen Eva B. Landro er født i Kristiansand og oppvokst på Birkeland, i Nairobi og Oslo. Hun har en mastergrad i sang fra Norges Musikkhøgskole (2007), inkludert et utvekslingssemester på Hochschule für Musik und Theater i Leipzig.

Som konsert- og oratoriesolist har hun blant annet jobbet med ensembler som Barokkanerne, Trondheim Barokk, Ensemble Aksiom, KORK, Nidaros domkor, Hamar domkor og Oslo Chorale Selskap. Hun har også lang erfaring som ensemblesanger, både som fast sanger i Det Norske Solistkor og som vikar i RIAS i Berlin, Operakoret i Oslo og Trondheim Vokalensemble m.fl.

I 2019 fikk hun diversestipend fra Norsk Kulturråd, noe hun brukte til bl.a. demoinnspillinger, videreutvikling og til anskaffelse av erfaring med noen nye operaroller. Hun sang Sesto i La clemenza di Tito av Mozart under operakurset LidalNorth 2019 med framføring på scene 2 i Den Norske Opera & Ballett, og Ottavia i Poppeas kroning av Monteverdi, med vekt på interpretasjon, språk og stil.

Lieder, crossover og kammermusikk ligger for øvrig hennes hjerte nært, og hun prioriterer ofte historiefortelling i prosjektene sine, som i “Haugtussa”, “Stenhammar på Fjellhamar” støttet av Lørenskog kommune og “Sanger fra glørne” som turnerte med Turnéorganisasjonen i Hedmark.

Eva B. Landro er siden 2020 ansatt som 1. alt i Edvard Grieg Kor.