Hopp til innhold

Emil Havold Næshagen

Bassbaryton

Emil Havold Næshagen er teatersjefen Zeta på pengejakt i Den glade enke 2.0 våren 2021.

Emil Havold Næshagen (født 1992) kommer fra Råde i Østfold. Han har sin utdannelse fra Barratt-Due Musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo, hvor han ble uteksaminert våren 2018.

Til tross for sin unge alder startet han sin karriere i 2014 som Grev Ceprano ved Oscarsborgoperaens oppsetning av Rigoletto. Siden har han sunget roller som Figaro, Leporello, Marcello, Gianni Schicchi, Mephistofeles, Faren i Hans og Grete, Donner i Rhingullet, Masetto i Don Giovanni og Scarpia i Tosca.

Næshagen debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Zuniga i Carmen våren 2017. Sommeren 2017 sang han Papageno ved Opera Østfolds oppsetning av Tryllefløyten på Fredriksten festning i Halden, og i oktober samme år sang han Tregold i Louis Mander og Stephen Frys nyskrevne opera The Life to Come under Oslo Operafestival.

Høsten 2017 gjestet han også Bergen Nasjonale Opera som Draken i eventyroperaen Papirposeprinsessen, og våren 2018 kom han tilbake til Bergen, da for å være solist på De Unges Konsert med Bergen Filharmoniske Orkester. På denne konserten mottok han også Publikumsprisen.

Sesongen 2018/19 var han ansatt som solist-praktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han blant annet sang 2. prest i Tryllefløyten, Donald i Billy Budd, politi-inspektør i Rosenkavaleren og Mester Johannes i Fliflet Bræins opera Anne Pedersdotter.Medvirket på

Paperbag Princess Web
Spilleperiode: 09-09/09

Fengselsopera - Papirposeprinsessen

Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera basert på Robert Munschs historie om det å tørre å stå for egne verdier. Med innsatte og ansatte i koret.

Les mer Overstått forestilling
Papirposeprinsessen Prinsessensloss Nett
Spilleperiode: 18/11

Papirposeprinsessen

Kom og bli med på all humoren og dramaet som oppstår når Händel møter norske folketoner, en jålete prins støter på en slu drage, og når den modige prinsessen med hjelp fra det som egentleg er skolens korsangere skal rydde opp i alt kaoset.

Les mer Overstått forestilling