Hopp til innhold

Eirik Grøtvedt

Tenoren Eirik Grøtvedt er både 1. soldat og 2. prest når Tryllefløyten har premiere i Bergen november 2022.

Eirik Grøtvedt er født i 1993 og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. I sesongene 2019/20 og 2020/21 var han solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.

I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Operaens Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni. I 2018 deltok han i NRKs feiring av Edvard Grieg, og han sang Don Ottavio ved Oslo Opera Festival, og ved opera-gallaer med Lithuanian National Philharmonic og Trondheim Symfoniorkester.

Som konsertsanger har han hatt solistroller bl.a. i Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll og Kroningsmessen og Haydns Skapelsen. Ved Opera Østfold har han medvirket i Mendelssohns Elias og som Ruiz i Verdis Trubaduren. På Operaens hovedscene har han vært engasjert som Don Curzio i Figaros bryllup, Borsa i Rigoletto og Le Dancaïre i Carmen.

I august 2022 sang han Cassio i Otello, ved OscarborgOperaen.

Etter å ha sunget i Tryllefløyten høsten 2022, kommer han tilbake til Bergen allerede i januar, da som Første gralsridder (Erster Gralsritter) i konsertversjonen av Parsifal med Bergen filharmoniske orkester. I mai og juni 2023 skal han synge Ferrando i Mozarts Così fan tutte ved Den Norske Opera & Ballett.

Oppdatert august 2022.
Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett