Hopp til innhold

Eir Inderhaug

I høst møter vi henne bl.a. som Evita, Maria Magdalena og katten Grizabella når Eir Inderhaug entrer Den Nationale Scene på våre to Lloyd Webber-konserter sammen med André Søfteland.

Sopranen Eir Inderhaug er utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium, Det Kongelige Operaakademi i København og solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Operadebuten hennes var i 1999 som Barbarina i Figaros bryllup ved Det Kongelige Teater i København, men for en del norske TV-tittere ble hun et bekjentskap allerede i 1991 da hun vant NRKs program Talentiaden.

Eir Inderhaug er også kjent for sin tolkning av Gudrun i  Spelet om Heilag Olav, har sunget rollen som Solveig i  Peer Gynt-spelet på Gålå  og sunget på flere CD-innspillinger.

Som operasanger har hun gjort seg særlig bemerket i rollene som Gepopo og Venus i Ligetis  Le Grand Macabre, blant annet ved Komische Oper i Berlin, La Monnaie i Brussel, Det Kongelige Teater i København og Den Norske Opera & Ballett. For sistnevnte ble hun tildelt Kritikerprisen 2014.

Ved Den Norske Opera & Ballett har hun også gjort Adele i  Flaggermusen, Rosina i Barberen i Sevilla, Despina i Cosí fan tutte og Nattens dronning i  Tryllefløyten. 

Inderhaug har sunget også sunget i Morton Feldmans  Neither  i Dresden og i Krzysztof Pendereckis Devils of Loudon  ved Det Kongelige Teater i København. Hun har også gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen og Göteborgsoperan, og vært fast solist ved operaen i Nürnberg og Deutche Oper am Rhein.

Inderhaug har hatt stor suksess ved DNO&B, i Trondheim og Kristiansand med soloforestillingen  Jeg ER Lucia, der hun selv står for idé, manus og musikkvalg.

Våren 2020 sang hun rollen som Eurydike i Offenbachs Orfeus i underverdenen  ved Malmö Opera, før de siste forestillingene ble avlyst pga korona-krisen.

Foto: Trond Gudevold