Hopp til innhold

Àlex Ollé

Den anerkjente spanske regissøren Àlex Ollé var med på å skape åpningsseremonien for OL i Barcelona. Nå har han regien for Rusalka i Bergen høsten 2021.

Àlex Ollé er en av seks kunstneriske ledere for gruppen La Fura dels Baus, som ble grunnlagt i 1979. Sammen med Carlus Padrissa, utviklet og regisserte Àlex Ollé åpningsseremonien for De olympiske lekene i Barcelona i 1992.

Ollé har regissert en lang rekke operaer og skuespill, blant dem Tristan und Isolde ved operaen i Lyon, Verdis Maskeballet ved Sydney Opera og La Monnaie i Brussel, Aida i Verona, Trubaduren ved Den nederlandske operaen i Amsterdam og Paris-operaen, Gounods Faust ved Teatro Real i Madrid og Den nederlandske operaen – og Turandot ved New National Theatre i Tokyo. Hans Le grand macabre av Ligeti ble også vist ved Den Norske Opera & Ballett 2013, i tillegg til flere andre operahus.

Høsten 2016 åpnet han sesongen ved The Royal Opera House i London med Bellinis  Norma, som også ble vist direkte på over 100 kinosaler i Europa.

Våren 2019 hadde operaen Frankenstein  urpremiere ved La Monnaie i Brussel, med musikk av Marc Gray, bygget på en idé av Àlex Ollé inspirert av Mary Shelleys roman. For Frankenstein hadde Ollé med de same tre personene i det kunsteriske teamet som for Rusalka i Bergen: Alfons Flores (scenografi), Lluc Castells (kostymer) og Urs Schönebaum (lysdesign).

April 2021