Hopp til innhold

David Hansford

David Hansford er et fast medlem av Edvard Grieg Kor. Han har tidligere vært solist i forbindelse med Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Domkor og Bergen Nasjonale Opera.

David Hansford studerte ved Birmingham Conservatoire og Royal College of Music International Opera School i London. I Storbritannia har han sunget mer enn 20 roller bl.a. Sarastro i Tryllefløyten, Daland i Den flyvende hollender og Marquis i La traviata. Innenfor samtidsopera har han urfremført flere hovedroller. For tiden er han fast medlem av Edvard Grieg Kor. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Auerbachs The Infant Minstrel and his Peculiar Menagerie og Beethovens Korfantasi. Sammen med Bergen Domkor har han sunget Kristus i Matteuspasjonen og bassoloene i Rautavaaras Vigilia og Händels Messias. David Hansford har tidligere gjestet Bergen Nasjonale Opera som solist: Yamadori og Bonzo i Madama Butterfly og Montano i Verdis Otello.

Medvirket på

Candide
Spilleperiode: 03-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Overstått forestilling
Otello
Spilleperiode: 15-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Overstått forestilling