Hopp til innhold

Allan Little

Allan Little er 'Senior Fellow' ved Berkley University i California samt 'Honorary Fellow' i historie ved Universitetet i Edinburg. Han var korrespondent for BBC fra 1985 til 2014.

Allan Little er 'Senior Fellow' ved Berkley University i California samt 'Honorary Fellow' i historie ved Universitetet i Edinburg. Han studerte politikk og moderne historie ved Universitetet i Edinburg (MA, 1982) og startet å jobbe for BBC i 1983. For BBC var han utenrikskorrespondent fra 1985 med spesialisering i utenlandske affærer fra 1989.

Han dekket fallet av kommunismen i Øst-Europa i 1989 samt den første Gulf-krigen fra Bagdad i 1990 og 1991. Etter dette, frem til 1995, dekket han oppbruddet av Jugoslavia i tillegg til å være medforfatter av en bok, Death of Yugoslavia, om konflikten som pågikk. I 1995 flyttet Little til Johannesburg for å jobbe som Afrika-korrespondent for BBC. I 1997 ble han utpekt som Moskva-korrespondent før han i 1999 returnerte til London som spesialkorrespondent. På samme tid dekket han også den andre Gulf krigen, både fra de alliertes side og fra Irak. Fra 2003 til 2005 jobbet Little som Pariskorrespondent. Han har senere også presentert BBC Radio 4's nyhetsprogram 'Today' samt tv-programmet 'Newsnight' og har fra 2015 vært styreleder for Edinburg Internasjonale Bokfestival.

Allan Little er forfatter og programleder i mange dokumentarprogrammer både for radio og tv. Han har mottatt en lang rekke priser for sin journalistikk, inkludert Sony Radio Reporter of the Year, Amnesty International Reporter of the Year, Bayeux War Correspondent of the Year og The Charles Wheeler Award for Outstanding Contribution to Broadcast Journalism.