Hopp til innhold

Alfons Flores

Den flunkende nye scenografen for Rusalka høsten 2021 i Bergen blir designet av Alfons Flores.

Katalaneren Alfons Flores er født i Barcelona og startet som profesjonell scenograf med the GAT Company, som han var med på grunnlegge.

Flores jobber jevnlig sammen med regissøren Àlex Ollé og gruppen La Fura dels Baus, og han har laget scenografi bl.a. for Weills Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny ved Teatro Real i Madrid, Ligetis Le grand macabre ved the English National Opera, som også ble satt opp ved Den Norske Opera & Ballett, La Monnaie i Brussel, operaen i Roma og Adelaide-festivalen i Buenos Aires.

Flores stod også bak scenografien for Verdis Maskeballet både ved La Monnaie og operaen i Sydney, og for Quartett av Franscesconi for La Scala-operaen i Milano og Wiener Festwochen. Han gjestet Royal Opera House i London for første gang i 2016 som designer for Oedipe av Enescu, regissert av Àlex Ollé og Valentina Carrasco – som først ble laget for La Monnaie. Flores kom tilbake dit sesongen 2016/17, da med scenografien til Bellinis Norma, også den regissert av Ollé.

Andre regissører som Flores har samarbeidet med er blant andre Calixto Bieto, Carlos Wagner og Joan Anton Rechi. Hans scenografi er også blitt laget for operahus som Komische Oper i Berlin, Teatro Massimo i Palermo og La Fenice in Venezia.

April 2021

Relaterte nyheter