Hopp til innhold

Konsert med Magnus Staveland

Konsert med Magnus Staveland

Spilleperiode

12. februar 2017

Sted

Håkonshallen

Spilletid

1 h

Billetter

150 - 300 kr

Tenoren Magnus Staveland og Bjarte Eike med Barokksolistene tar oss med på en musikalsk reise inn i Europas hoff og kirker, akkurat som omreisende musikanter gjorde det for flere hundre år siden.

Livlige barokktoner av Vivaldi og Monteverdi, men også den mer sjeldne Caccini, virvler opp et musikalsk bilde av 1600- og 1700-tallets Venezia. Sammen med Barokksolistene under ledelse av Bjarte Eike blir det også rom for improvisasjon som kan ta oss inn i det ukjente.

Magnus Staveland står på trygg grunn med sin brede erfaring fra operascener og konsertpodier over hele Europa og Asia. Han har allerede sunget på det berømte operahuset La Fenice i Venezia, for ikke å snakke om La Scala i Milano. Som barokksanger er han meget etterspurt blant vår tids ledende barokkdirigenter som Marc Minkowski, Christophe Rousset, Rinaldo Alessandrini og René Jacobs.

Bjarte Eike, musikalsk leder for Barokksolistene, har satt sammen programmet for kvelden, skreddersydd for atmosfæren i Håkonshallen. I tillegg til seg selv har han med seg et ensemble på fem musikere og en danser for anledningen.

'Dancing lutenist Steven Player sets the stage on fire with his elegant pirouettes on one foot, successive entrechats in which the legs are crossed mid-air, swaggering cabrioles and percussive footwork. He has comic flair and breathes life into Carolan's jigs.' theaustralian.com

Medvirkende


Samtlige spilledatoer


12/02 Søndag 18.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling