Hopp til innhold

Verklärte Nacht/Erwartung

Verklärte Nacht/Erwartung

Spilleperiode

28. mai 2016

Sted

Grieghallen

Spilletid

1 h 10 m

Billetter

150 - 490 kr

Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera presenterer et heftig mestermøte mellom videokunstner Netia Jones og mezzosopran Allison Cook i to verk av Arnold Schönberg.

Verklärte Nacht 
Den frodige og stramme formen i Schönbergs vakre Verklärte Nacht, viser at han i sine tidlige år var en stor romantiker. Verket er inspirert av et romantisk dikt av den tyske ekspresjonisten Richard Dehmel.

En kvinne, som vandrer i måneskinnet med sin elsker, tilstår at hun bærer barnet til en annen mann. Elskeren tilgir henne, og musikken er fylt av fryd og glede.

Erwartung
Erwartung stammer derimot fra Schönbergs senere år. I løpet av 30 minutter utforsker musikken et øyeblikks intense følelser. Verket er skrevet som et monodrama for sopran og orkester. Musikken har bråe skift og illustrerer kvinnens følelser når hun finner sin døde kjæreste i den mørke skogen om natten.

Den britiske instruktøren Netia Jones, som sist fengslet publikum i Bergen med operaen Marco Polo under Festspillene i 2013, vil igjen benytte sitt karakteristiske videouttrykk for å presentere disse to intense historiene av Schönberg.

Introduksjon i Grieghallens foajé 45 minutter før forestilling.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen.

Produsert av Bergen Nasjonale Opera

Arnold Schönberg / Musikk Marie Pappenheim / Libretto


Ew9 Nett 672X447
Ew26 Nett 674X448
Ew27 Nett 671X446

Medvirkende 

Mezzo-sopran:
Allison Cook

Regissør:
Netia Jones

Dirigent:
Baldur Bronnimann

Samtlige spilledatoer


28/05 Lørdag 18.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling