Hopp til innhold

Trollet på Fantøya

Trollet på Fantøya

Spilleperiode

10 - 10. desember

Sted

Ulvsnesøy

Spilletid

50 m

Billetter

200kr - 400kr

Ekte norsk fengselseventyr, med en liten vri...
Innsatte, ansatte og profesjonelle medvirker i opera - for aller første gang!

PREMIERE PÅ NORGESHISTORIENS FØRSTE FENGSELSOPERA
Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera om trollet, Rike-Per og gutten som vant prinsessen... et ekte norsk eventyr med en liten vri. Denne gangen skal innsatte, ansatte, korister fra Bergensområdet og profesjonelle sangere gå sammen om å lage en opera.

Musikken er hentet fra gamle norske melodier, men også Grieg.

Historien handler om den korrupte Rike-Per Kremmer, hans adopterte sønn og et skremmende troll som vet svarene på alle spørsmålene i verden. Trollet har fanget en prinsesse, som til slutt hjelper gutten å beseire Rike-Per!

Den erfarne regissøren Tom Guthrie og kormester Håkon Matti Skrede står for eventyroperaen sammen med solister og et kor av innsatte, ansatte og korister fra Bergen.

Innsatte på Ulvsnesøy vil ta del i alle delene av produksjonen: sang, skuespill, musikere, scenebyggere, props laging, teknikere og markedsføring.

Trollet på Fantøya er basert på et norsk eventyr. Ulvnsesøy blir på folkemunne omtalt som Fantøya.

Produseres av Bergen Nasjonale Opera.  

JULEMARKED
I forbindelse med operaen har vi også gleden av å inviterer til julemarked, med servering av lokalprodusert mat og salg av fuglebur, villsauspekepølse, straffekaffe og kransekake. Dette er en unik sjanse til å besøke et norsk "gårdsfengsel".

VIKTIG INFORMASJON
Trollet på Fantøya spilles 10. desember, kl. 12.30 og 14.30 på Ulvsnesøy. NB! transport til og fra øyen er begrenset. Se under for informasjon om togtider og båttransport.


Billetter - begrenset antall Voksen: kr 400 Barn: kr 200 Ansatte Bergen fengsel: kr 200

Billetten inkluderer båt fra Vaksdal til Ulvsnesøy, servering av suppe og gløgg, forestilling og buss tilbake til Bergen. Billett må kjøpes i forkant.


FAKTA
Trollet på Fantøya er basert på det norske eventyret Murmartinstein i fjella, gjendiktet av Vera Rostin Wexelsen. Ulvsnesøy blir på folkemunne omtalt som Fantøya. Produseres av Bergen Nasjonale Opera.

Ulvsnesøy er et "gårdsfengsel", en liten idyllisk øy på 92 mål i Sørfjorden i Osterøy kommune utenfor Bergen, som huser 31 innsatte, 26 ansatte, 70 høner, 20 villsau, og 2 griser. 

 Avdelingen har egen båtdrift som går i rute mellom Ulvsnesøy, Bruvik og Vaksdal. 

Den letteste måten å finne frem til Ulvsnesøy på, er å ta toget til Vaksdal stasjon. Toget bruker ca. 25 min. fra Bergen. Med bil fra Bergen bruker en ca. 45 min. 
Avd. Osterøy har 26 ansatte. Inspektøren er avdelingens daglige leder. Førstebetjenten er nestleder.

Osterøyavdelingen har også sosialkonsulent, fritidsleder, verksbetjenter og fengselsbetjenter. Fengselsbetjentene i avdelingen bruker mye tid på miljøarbeid. 
Avdelingen har plass til 31 innsatte hvorav 4 plasser er for kvinner. Innsatte som ønsker å sone straffen sin i Osterøyavdelingen, må søke om plass.

De innsatte er sysselsatt i driften, eller går på skole. Vi har også et lite gårdsbruk med sauer, geiter, gris, høns og hest. 

Det er første gang det settes opp opera i Norge hvor både innsatte og ansatte medvirker - i samarbeid med profesjonelle artister. 
 


STØTT KULTUR TIL INNSATTE PÅ ULVSNESØY
Ulvsnesøy har per i dag ingen støtte til kulturelle formål for de innsatte og ønsker med dette prosjektet å sette søkelys på nettopp støtte til utvikling av kulturell virksomhet på Ulvsnesøy. 

Støtte kan sendes til kontonummer: 76940516850 
Merk: Kultur Ulvsnesøy

MEDVIRKENDE
Tom Guthrie / Regi og tekst Vera Rostin Wexelsen / Gjendikting til norsk Håkon Matti Skrede / Musikalsk leder Vidar Eldholm / Piano Are / Gitar 
Tor Ivar / Slagverk 
Kjersti / Bassgitar og piano 

 Marcus / Trollet Gustav Navas Hasfjord / Rike-Per Elisabeth Gimmestad / Moren Apinya  / Prinsesse Sondre / Gutten Magne Skrede / Fortelleren Koret består av innsatte og ansatte i Bergen fengsel samt korister fra bergensområdet: Anne Seline Hanne Frosta Pål Skogen Harald Åsaune Solveig Bruvik Sigrun Farestveit Ane Haga Elias B. Mørk Ingrid Andrea Arnøy Thea Tank-Nielsen Emilie Ljung Silje Solberg Håkon Bårdsen Gisle Andersen Vidar Askeland

FORESTILLING KL. 12:30 - 13:20 
Tog fra Bergen kl. 09:59 Tog ankomst Vaksdal stasjon kl. 10:30 Første båt fra Vaksdal kai til Ulvsnesøy fra kl. 10:40 
Første båt fra Ulvsnesøy til Vaksdal kai kl. 13.30 Buss fra Vaksdal, som stopper i Arna, Åsane, Bystasjonen og Festplassen avgang kl. 14:30. Båt fra Bruvik kl. 11:00. Retur til Bruvik kl. 13:30. 

FORESTILLING kl. 14:30 - 15:20 
Tog fra Bergen kl. 12:56 Tog ankomst Vaksdal kl. 13:26 Første båt fra Vaksdal kai til Ulvsnesøy fra kl. 13:05 Første båttransport fra Ulvsnesøy til Vaksdal kai fra kl. 15:30 Buss fra Vaksdal, som stopper i Arna, Åsane, Bystasjonen og Festplassen avgang kl. 16:30 Båt fra Bruvik kl.13:40. Retur til Bruvik kl.15.30. NB! Vi har to båter Urd og Ulf, hver båt tar 12 passasjerer. Beregn deg god tid før forestilling.

Velkommen! 

Samtlige spilledatoer


10/12 Lørdag 12.30
Overstått forestilling
Overstått forestilling
10/12 Lørdag 14.30
Overstått forestilling
Overstått forestilling