Hopp til innhold

It´s all true

It´s all true

Spilleperiode

10 - 11. mars

Sted

Cornerteateret

Billetter

150kr - 200kr

4 elektriske gitarer, 2 trommesett og 1000 timer med live arkiv materiale av et ikonisk amerikansk post-hardcore band – dette er kanskje ikke de mest vanlige ingrediensene i en opera, men Object Collection fra Brooklyn, New York, er nok ikke det du kaller for et vanlig operakompani.

Bergen Nasjonale Opera er stolt av å kunne presentere verdenspremieren for det nyeste verket til Object Collection, IT'S ALL TRUE, i samarbeid med Borealis 2016.

Object Collection spiller en sentral rolle i New Yorks eksperimentelle scenekunst- og  musikkmiljø. Med Robert Ashley og Richard Foreman som spirituelle stamfedre presenterer de en helt radikal sammensmelting av komponert musikk og teater.

IT'S ALL TRUE fanger inn energien til den musikalske undergrunnen fra midten av 90-tallet. Forestillingen oversetter kaoset, potensialet, fremføringen og de politiske standpunktene i denne musikken til et nøyaktig planlagt og eksakt gjennomført verk: et kjapt innpust før det revolusjonære bruddet, frosset fast i rav.

IT'S ALL TRUE svever i øyeblikket av ubeskrivelig spenning rett før noe skjer - fanget i sin egen uavbrutte etterklang. Kommer revolusjonen til å skje? Eller har den allerede skjedd og vi har gått glipp av den? Verket finner det eksakte tidspunktet for bruddet - denne opphissede tilstanden som omringer kollisjonens øyeblikk, og forblir akkurat der, uten å bli sluppet løs.

IT'S ALL TRUE antennes i det ekstatiske kulmineringspunktet av grenseløst potensiale - der alt er mulig, men ingenting har skjedd.

Les et intervju med Object Collection om IT'S ALL TRUE

Grunnleggerne av Object Collection, komponisten Travis Just og regissøren Kara Feely, kommer til å diskutere "Opera´s Brave New Future" sammen med medlemmer av det norske musikk- og scenekunstmiljøet på et festivalsymposium åpent for alle.

Borealis er en festival for eksperimentell musikk, som over fem dager i mars inntar hele byen med nye musikalske eksperimenter fra hele verden. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feires musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer.

It's all true presenteres i samarbeid med Borealis 2016.

Samtlige spilledatoer


10/03 Torsdag 21.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
11/03 Fredag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling