Hopp til innhold

MIMÌ goes glamping (2015)

MIMÌ goes glamping (2015)

Spilleperiode

21 - 23. august

Sted

Åmot Operagard

Spilletid

3 d

Billetter

735 - 2500 kr

En uslåelig kombinasjon av nydelig opera, lokalprodusert gourmetmat og naturopplevelser - med majestetisk vestnorsk fjordlandskap som operakulisse.

Bergen Nasjonale Opera og Åmot Operagard inviterer til en helt ny festival og en helt ny måte å oppleve opera på.

Her blir det opera, nattkonserter, foredrag, mesterklasser, lokalprodusert gourmetmat, yoga, friluftsaktiviteter, pop-up-opera og mye mer.

Mimì Goes Glamping er en "boutique" festival hvor du kan nyte opera i lyse sommernetter med den ville vestlandsnaturen som operakulisse.

Smakebiter fra programmet:

ALEHOUSE MED BAROKKSOLISTENE
Nordens fremste tidligmusikkensemble, med Bjarte Eike som spillende kunsterisk leder, byr på Alehouse, beskrevet av The Times som "Tenk deg et irsk folkemusikkband fra pubene i Europa på Purcells tid, som leverer et pot pourri i en storm av tramp, dans og ellevill humor. Uimotståelig."


ELI SINGS ELLA... and more
Eli Kristin Hanssveen er en av Norges fremste sopraner og ble kjent i de tusen hjem da hun imponerte i NRKs Stjernekamp. Lørdag kveld synger hun noen av sine favorittsanger, blant annet perler fra Ella Fitzgeralds musikalske skattekammer.

OPERAGALLA
Fabelaktige stemmer, favorittarier, nydelig musikk. Lørdag 22. august inviterer vi til Operagalla på låven, med intim stemning og arier fra bl.a. Puccini, Verdi og Leonard Bernstein - samt en slående finale fra Richard Strauss´ Rosenkavaleren.

THE DIVA
Den britiske sopranen Rachel Nicholls, en av nåtidens mest spennende dramatiske sopraner, har laget et show som har sin urpremiere på festivalen! Sammen med bass-barytonen Andrew Slater synger hun om mord og galskap, kjente og kjære tema for operakunsten, og alt i kjærlighetens navn.

Les mer om programmet

I samarbeid med lokale leverandører tilbyr vi også aktiviteter som Arier på fjorden, yoga & Puccini, kajakkurs og bakekurs (med sang). Og på søndag flytter Bondens Marked inn på gården!

Åmot Operagard ligger i bygden Bygstad innerst i Dalsfjorden i Sunnfjord i Sogn- og Fjordane. Åmot Operagard er blitt tildelt kvalitetsmerkene Olavsrosa i 2010 fra Norsk Kulturarv samt De Historiske fra De Historiske Hotel & Spisesteder i 2014. Operagarden er kjent for kultur-, natur- og matopplevelser i ypperste klasse.

Reiserute - Buss / Bil / Fly

Med fly: Reis til Førde fra Oslo eller Bergen med Widerøe Med buss: Ta Fjordekspressen med Norway Bussekspress Med bil: Kjør mot Førde på E39 men husk å svinge av ved Sande til Bygstadvegen Med båt: For den som har lyst til å glampe i båt, er det Dalsfjorden som er nærmest Åmot Operagard.

Hvis du kommer langveis fra er det kanskje mest aktuelt å lande på flyplassen i Førde, den største byen i Sunnfjord. Derfra vil det også settes opp lokal transport til festivalen for de som kommer med buss.

Trenger du en taxi anbefaler vi Bygstad taxi på tlf +47 958 17 474

Samarbeidet mellom Bergen Nasjonale Opera og Åmot Operagard i pressen:

Firda 08.08.14 - Har inngått langsiktig samarbeid

Medvirkende

The Diva
Rachel Nicholls:

Alehouse / The Early Joke:
Barokksolistene & Bjarte Eike

Eli synger Ella... og mer:
Eli Kristin Hanssveen

Sopran:
Lina Johnson

Pop-up opera og aktiviteter:
Unge stemmer

Bass Baryton:
Andrew Slater

Tenor:
Bo Kristian Jensen

Mimi Skjermbilde 675X1179

Main picture courtesy of Bath Bell Tents - if you are going glamping in the UK you can rent your tent from them!

Samtlige spilledatoer


21/08 Fredag 18.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
22/08 Lørdag 10.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
23/08 Lørdag 10.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling