Hopp til innhold

Hva er frihet?

Hva er frihet?

Spilleperiode

13. november 2013

Sted

Litteraturhuset

Billetter

0

Kom på debatt med Shabana Rehman Gaarder, Erling Borgen, Lars Svendsen og Glenn Erik Haugland på Litteraturhuset onsdag 9. oktober kl. 19!

Hva er frihet og hva truer friheten i dagens samfunn?

Vi reiser spørsmålene i forbindelse med vår oppsetning av Fidelio, en politisk opera preget av Beethovens glødende humanisme og engasjement for individets grunnleggende frihet.

Møt de profilerte debattantene Shabana Rehman, Erling Borgen, Lars Svendsen og Glenn Erik Haugland til en samtale.

Shabana Rehman Gaarder 
Som komiker, artist, spaltist og debattant kombinerer Shabana lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet og menneskerettigheter.  

Erling Borgen Erling Borgen er journalist, filmskaper, forfatter og samfunnsdebattant. Han driver sitt eget TV-produksjonsselskap med kontorer i Oslo og i Bergen. Han er professor i samfunnskritisk dokumentarisme ved Høyskolen på Lillehammer. Han er fast spaltist i Dagsavisen og Bergensavisen og deltar regelmessig i radio- og TV-debatter. 

Lars Fredrik Svendsen er en av Norges mest profilerte filosofer, og bøkene hans er oversatt til 26 språk. Nylig ga han ut boken "Frihetens filosofi" som tar for seg frihetens mange dimensjoner, fra metafysikk til politikk og etikk. 

Glenn Erik Haugland Som musikkdramatiker har Haugland i hele sitt virke har eksperimentert innen ulike former for musikkteater. I flere av verkene har Haugland satt politiske temaer på dagsorden, blant annet i operaen Rebekka, som handlet om voldtekt. Haugland er godt kjent innen norsk kulturliv for sin virksomhet både som komponist, skribent, tidligere leder for Norsk Komponistforening og i senere tid som Venstre-politiker.

Musikalske innslag I tillegg til debatten vil det også bli innslag fra Fidelio fremført av solistene i operaen.

Samtlige spilledatoer


13/11 Onsdag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling