Hopp til innhold

Den listige lille reven

Den listige lille reven

Spilleperiode

09 - 15. mars

Sted

Grieghallen

Spilletid

2 timer og 10 min

Billetter

95-495

Bli med inn i skogen! Norgespremiere på Leoš Janáčeks rå og magiske opera for voksne, iscenesatt av de verdenskjente koreografene og regissørene Inbal Pinto og Avshalom Pollak.

Den tsjekkiske komponisten Leoš Janáček satte en tegneseriestripe i lokalavisen i Brno så høyt at han baserte en hel opera på den. Den listige lille reven blir stadig mer populær internasjonalt, men har aldri tidligere blitt satt opp i Norge. 

Operaen handler om forholdet mellom mennesker og dyr og den store livssyklusen vi alle er en del av. Vi møter alle skogens fargerike skapninger, og vi følger den listige lille reven fra flukten fra fangenskapet til møtet med en glamorøs hannrev. 

Bergen Nasjonale Operas nye produksjon er iscenesatt av de israelske koreografene og regissørene Inbal Pinto og Avshalom Pollak. Forestillingene deres har blitt beskrevet som en blanding av komikk og kabaret, stumfilm og sirkus, absurditet og akrobatikk. Pinto og Pollak har med seg åtte dansere fra sitt eget kompani som skal fremstille alle skapningene i skogen, både dyr vi kjenner og magiske fabeldyr.

Den etterspurte unge skotske dirigenten Rory Macdonald gjør her sin skandinaviske operadebut. Han leder Bergen Filharmoniske Orkester, KorVest og et internasjonal lag solister, med den skotske sangeren Iain Paterson i spissen. Paterson fikk sitt gjennombrudd med Sir Simon Rattle i Salzburg i 2007 og opptrer på mange av verdens ledende operahus.

MEDVIRKENDE 
Rory Macdonald
Dirigent 

Inbal Pinto
Regissør, scenograf og koreograf

Avshalom Pollak 
Regissør, scenograf og koreograf

Hila Baggio
Den listige lille reven

Iain Paterson
Skogvokteren

Ann-Christine Larsson
Hannreven

Christopher Lemmings
Skolemesteren/Myggen

Hanna Husahr
Hanen og Nøtteskriken

Daniela Iancu 
Uglen og Skogvokterens kone

Alexander Polkovnikov
Krypskytteren Harasta

Gunda-Marie Bruce 
Hønen

Siv Iren Misund
Hunden Lapák

Yoann Tivoli
Lysdesign

Mischa Schelomiansky
Grevlingen og Presten 

Dansere fra Inbal Pinto & Avshalom Pollak Dance Company: Tamar Hoenig, Tvi Fishzon, Tom Weksler, Avidan Ben Giat, Rosalind Noctor, Andrea Martini, Stav Struz og Annie Rigney

Bergen Filharmoniske Orkester KorVest Bergen Filharmoniske Kor Bergen Nasjonale Operas Barnekor Håkon Matti Skrede / kormester Introduksjon i Grieghallens foajé én time før forestilling ved Gunnar Danbolt.

Video: Inbal Pinto og Avshaloms danseforestilling Oyster har turnert verden rundt.

Samtlige spilledatoer


09/03 Lørdag 18.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
11/03 Mandag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
13/03 Onsdag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
15/03 Fredag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling