Hopp til innhold

OperaPub Festspillspesial

Gratis inngang

OperaPub Festspillspesial

Spilleperiode

31. mai 2023

Sted

Kulturhuset i Vaskerelven 8

Spilletid

1 time

Billetter

Gratis inngang

O sole mio! Velkommen til vår uhøytidelige OperaPub – denne gang i festspillutgave. Gle deg til sprudlende operette-innslag og store arier av bl.a. Bellini, Gounod og Donizetti. Vi skal også innom Figaros bryllup og møte Puccinis bohemer i Paris.

Visste du at Festspillenes «mor» var operasangeren Fanny Elsta (1899–1978)? Hun fikk dessverre aldri besøkt Kulturhuset, men du skal ikke se bort fra at hun er med i ånden på OperaPubens Festspillspesial.

Merk at vi denne gangen tester Hovedsalen i 1. etasje for første gang, og med konsertstart kl 22:00. Pianister er Ellena Hale og Tor Erik Seime Pettersen. Oppdatering: Konsertprogrammet 31. mai er nå fullbooket, så er det nye sangere som vil opptre, må de sette seg på venteliste.

GENERELT OM OPERAPUBEN
vår populære OperaPub på Kulturhuset i Bergen sentrum kommer du tett på sangere i uformelle omgivelser. Solistene er lokale amatører og profesjonelle sangere, studenter, korister og av og til også gjestende operastjerner fra BNOs forestillinger.

Det er ikke bare de store og dramatiske ariene som får plass her: Musikalnummer, romanser, egne komposisjoner … hver OperaPub har sin egen personlighet, og det dukker alltid opp en eller flere overraskelser.

Konserten er gratis, og du trenger ikke billett for å komme inn. Men merk at det kan bli ganske fullt av og til.

HAR DU LYST TIL Å OPPTRE? (Merk: konsertprogrammet 31. mai er fullbooket)
Ønsker du selv å entre scenen på OperaPuben? Vi stiller med proff pianist! Kontakt Bergen Nasjonale Opera ved koordinator Møyfrid Engeset på moyfrid@bno.no i god tid i forveien, og fortell hva du kan tenke deg å fremføre. Når du har fått grønt lys, formidler hun kontakt med pianisten, slik at du kan sende notene som trengs.

Om du ønsker å bruke din egen pianist/akkompagnatør er det også mulig, og f.eks. kor som vil synge a cappella er også hjertelig velkommen. Det er mulig å øve med vår pianist i konsertlokalet i forkant samme kveld, vanligvis i halvtimen før konserten starter.

Det er nå ni år siden (september 2014) Bergen Nasjonale Opera satte i gang med OperaPub, og etter å ha arrangert dette populære og uhøytidelige konseptet både på Logen Bar, Chagall, Underlig og Sardinen USF er nå turen kommet til det nye Kulturhuset i Vaskerelven.

Adresse for OperaPuben:

Kulturhuset i Bergen (lenke)
Vaskerelven 8
5014 Bergen

Heis er tilgjengelig

Ta gjerne en titt på tidligere opptredener på OperaPubens YouTube-kanal om du vil ha en musikalsk smakebit!

Fotoserien er frå den legendariske huspremieren på det nye Kulturhuset i Vaskerelven 6. oktober 2021, med blant andre sopranen Mari Eriksmoen, bassen Jongmin Park, Rushana Brandanger med eigen komposisjon – og pianistane Tor Erik Seime Pettersen og Ahmad Hedar:

Medvirkende


Ellena Hale

Ellena Hale

Pianist for sangerne

Tor Erik Seime Pettersen

Tor Erik Seime Pettersen

Pianist for sangerne

Samtlige spilledatoer


31/05 Onsdag 22.00
Kulturhuset (Hovedsalen 1. et.) Festspill-spesial! Gratis inngang
Gratis inngang