Hopp til innhold

OperaPub

Gratis inngang

OperaPub

Spilleperiode

07. september - 07. desember

Sted

Kulturhuset i Vaskerelven 8

Spilletid

1 time

Billetter

Gratis inngang

Velkommen på OperaPub på Kulturhuset i Bergen første onsdag i måneden.

På OperaPuben kommer du tett på sangere i uformelle omgivelser. Solistene er amatører, studenter, korister og av og til også gjestende operasangere fra våre forestillinger. Det er ikke bare de store og dramatiske ariene som får plass her: Musikalnummer, romanser, egne komposisjoner … hver OperaPub har sin egen personlighet, og det dukker alltid opp en eller flere overraskelser.

Konserten er gratis, og du trenger ikke billett for å komme inn. Men merk at det kan bli ganske fullt av og til.

Ønsker du selv å entre scenen på OperaPuben? Vi stiller med proff pianist! Kontakt Bergen Nasjonale Opera ved koordinator Møyfrid Engeset på moyfrid@bno.no i god tid i forveien, og fortell hva du kan tenke deg å fremføre. Når du har fått grønt lys, formidler hun kontakt med pianisten, slik at du kan sende notene som trengs. Om du ønsker å bruke din egen pianist/akkompagnatør er det også mulig, og f eks kor som vil synge a cappella er også hjertelig velkommen. Det er mulig øve med vår pianist i konsertlokalet i forkant samme kveld, vanligvis i halvtimen før konserten starter.

Det er nå snart åtte år siden (2014) Bergen Nasjonale Opera satte i gang med OperaPub, og etter å ha arrangert dette populære og uhøytidelige konseptet både på Logen Bar, Chagall, Underlig og Sardinen USF er nå turen kommet til det nye Kulturhuset i Vaskerelven.

Adresse for OperaPuben sesongen 2021/22:

Kulturhuset i Bergen (lenke)
Vaskerelven 8
5014 Bergen

Heis er tilgjengelig

OPERAPUBANE SESONGEN 2021/22

1. juni (Festspill-spesial)

4. mai:
Dei yngste songarane er 15 år, medan den eldste nettopp fylte 75: Onsdag 4. mai inviterer vi igjen til OperaPub, med både proffe, studentar og amatørar. Gle deg til filmmusikk, musikalinnslag, romantiske tonar av Schumann – og historia om munken og katten hans. Blant anna!

6. april:
Musetta frå La bohème kjem, saman med andre kjende operafigurar som m.a. Rusalka, Mozarts Cherubino, Wolfram frå Tannhäuser og truleg også ei musikal-heks. Kjem du? 12 songstudentar frå Griegakademiet, København og Manchester stiller – pluss Edvard Grieg Kors huskomponist Tyrone Landau med argentiske tangotonar. Pianist: Tor Erik Seime Pettersen.

Les reportasjen vår frå april-utgåva av OperaPuben, og sjå videoklipp med tenoren Ian Marcus Bjørsvik og sopranen Annika Beinnes, som begge kjem fra Vestlandet, men som no studerer i København: Sangtalent som blomstrer

2. februar:
Elevar frå Edvard Munch videregående skole i Oslo gjestar OperaPuben samen med lokale songarar. Les reportasjen og sjå foto: Årets første ble de unges aften

1. desember:
Ho ho ho! Julespesial! Ellena Hale spelar for solistane. Vi kan bl.a. gle oss til tonar frå Händels Messias, og det går også rykte om at vi får varme oss med finsk tango i lag med Heine & Håkon (Heine Bugge og Håkon Matti Skrede) i løpet av kvelden. Tradisjonen tru er siste innslag høgtideleg allsong med O helga natt og Bernt Bauge som pianist.

3. november:
Vi feirar belcanto-meisteren Bellinis bursdag, og gjer også ære på ein av dei store personlegdomane i operahistoria, nemleg Maria Callas. Mozart er også med, takka vere songstudentar frå Griegakademiet – og vi har også planar om å varme oss i novembermørkret med kjende toner av Schubert. BNOs pianist er Ellena Hale, og i tillegg spelar Herman Lisberg Christoffersen og Knut Christian Jansson.

6. oktober:
Sesongstart og huspremiere – med både lokale og utanlandske songarar, blant andre bassen Jongmin Park frå Wiener Staatsoper og de tre skogsnymfene frå den komande Rusalka-produksjonen i Grieghallen. Vår pianist denne kvelden er Tor Erik Seime Pettersen, og i tillegg spelar også Ahmad Hedar og Mai Goto.

OperaPuben på YouTube

Fotoserie frå huspremieren 6. oktober 2021, med blant andre Mari Eriksmoen, Jongmin Park, Rushana Brandanger og pianistane Tor Erik Seime Pettersen og Ahmad Hedar:

Relaterte nyheter

Medvirkende


Tor Erik Seime Pettersen

Tor Erik Seime Pettersen

Pianist 6. oktober og 6. april

Ellena Hale

Ellena Hale

Pianist fra 3. november

Samtlige spilledatoer


07/09 Onsdag 21.30
Kulturhuset i Bergen Gratis inngang
Gratis inngang
05/10 Onsdag 21.30
Kulturhuset i Bergen Gratis inngang
Gratis inngang
07/12 Onsdag 21.30
Kulturhuset i Bergen Gratis inngang
Gratis inngang