Hopp til innhold

OPERAQUEST

OPERAQUEST

Spilleperiode

01. desember 2021

Bergen Nasjonale Opera har laget et helt nytt nettbasert spill, der både komponist, librettist, regissør og sangere dukker opp som 3D-figurer.

Spillet, som har fått navnet OperaQuest, utforsker på en underholdende måte hvordan en opera blir til, helt fra komponisten skriver ned sin første note – og frem til den store premierekvelden. Operaspillet er gratis og passer for alle aldre.

Som spiller i OperaQuest besøker du ved hjelp av 'pek og klikk' ulike rom der du blir kjent med sentrale personer og også noen gjenstander som er med i en operaproduksjon. Du er i mål når teppet går opp før den store operaforestillingen.

Spillet er løst basert på operaen La clemenza di Tito fra 1791, så klesstil og utseende til komponist og librettist ligner på W. A. Mozart og Mazzolà. Andre karakterer er inspirert av kunsterisk team knyttet til La clemenza di Tito, som har premiere i Grieghallen 13. mars.

PEDER BARRAT-DUE / KREATIV LEDER OG KOMPONIST
Den unge komponisten Peder Barratt-Due (f. 1993) fikk underveis i korona-krisen i oppdrag fra Bergen Nasjonale Opera å utvikle et operaspill sammen med det norske animasjonsfirmaet Expanse. Som kreativ leder for prosjektet har Peder både laget historien og teksten, og også komponert og spilt inn musikken og lydeffektene i Los Angeles, der han nå er bosatt.

Bergen Nasjonale Opera startet samarbeidet med Peder Barratt-Due da han som bestillingsverk komponerte kammeroperaen «Language is a skin». Denne operaen skulle hatt urpremiere som en del av Future Opera på Festspillene i Bergen (mai 2020), men ble som mye annet avlyst grunnet korona-krisen.

Her forteller han mer om spillet:

OPERAQUEST
Peder Barratt-Due / Kreativ leder
Fredrik Fottland /Produsent (Expanse)
Sigurd Sørlie / Animatør (Expanse)

Samtlige spilledatoer


01/12 Onsdag 23.30
Gratis inngang
Gratis inngang