Hopp til innhold

Reiselysten?

Bli med på operatur til Praha, hvor du får se to praktfulle operaer og møte operasjefene Per Boye Hansen og Eivind Gullberg Jensen.

Travelmaker er spesialist på operaturer og 6.-9. september går turen til vakre Praha. Der får du får oppleve Rosenkavaleren og Nabucco på den praktfulle Statsoperaen, hvor Per Boye Hansen er operasjef.

Operasjefen i Bergen Nasjonale Opera, Eivind Gullberg Jensen, blir også med på turen. Du møter han i samtale om opera med Per Boye Hansen på lørdag - og han blir også med på Rosenkavaleren.

Eivind har i mange år reist verden rundt på dirigentoppdrag for både symfoniorkestre og operahus. Helt siden hans unge år som dirigent har han hatt et nært forhold til nettopp Praha og Tsjekkia – både musikalsk og personlig.

KLIKK HER FOR Å LESE MER OM REISEN PÅ TRAVELMAKERS NETTSIDE

De to operasjefene møttes også til samtale da den tsjekkiske operaen Katja Kabanova av Leoš Janáček hadde sin premiere i Bergen. Den gang møttes de på på teams, hvor de blant annet diskuterte komponisten som regnes som en nasjonalskatt i Tsjekkia:

Foto: Jakub Fulín

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!