Hopp til innhold

BNO søker ny operasjef

Nåværende operasjef Mary Millers kontrakt utløper med sesongen 2020/2021, og BNO søker derfor ny operasjef for et åremål på 5 år, med tiltredelse 1. januar 2021 og fullt repertoaransvar fra 1. juli samme år.

Bergen Nasjonale Opera (BNO) ble grunnlagt i 2005 og har siden den gang markert seg i den internasjonale operaverden gjennom egne og samproduserte oppsetninger på høyeste nivå. Med base i Bergen og i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester og det profesjonelle vokalensemblet Edvard Grieg Kor presenterer kompaniet forestillinger i stort format med appell til et bredt publikum, og et samlet repertoar som utfordrer etablerte konvensjoner med hensyn til både målgrupper, arenaer og kunstnerisk uttrykk. Det samlede antallet forestillinger er i 2018 75 fordelt på 6 produksjoner, med et forventet publikumstall på 19 000. Kompaniet mottar et samlet offentlig tilskudd på 30,25 MNOK og har en årlig omsetning i 2019, inklusive egeninntekter og sjenerøse private bidrag, på 32,1 MNOK.

Nåværende operasjef Mary Millers kontrakt utløper med sesongen 2020/2021, og BNO søker derfor ny

OPERASJEF

for et åremål på 5 år, med tiltredelse 1. januar 2021 og fullt repertoaransvar fra 1. juli samme år.

BNOs målsetting for kommende sjefsperiode er å holde vedlike BNOs internasjonale posisjon og samtidig styrke stillingen som et nasjonalt kompani bl.a. gjennom talentutvikling, økt turné- og formidlingsvirksomhet, og etablering av et nytt musikkteaterhus i Bergen.

Operasjefen er stiftelsens daglige og kunstneriske leder, og har ansvaret for den kunstneriske programmering og for videreutvikling av organisasjonen som nasjonal kulturinstitusjon, herunder kontakt med offentlige myndigheter, samarbeidsinstitusjoner, sponsorer og andre partnere. Stillingen innehar alle administrative, faglige og kunstneriske fullmakter og plikter i henhold til lovbestemmelser og vedtekter.

De viktigste kvalifikasjoner og forutsetninger vil være -

- et tydelig kunstnerisk ståsted

- omfattende kunnskap om operarepertoar, både gammelt og nytt, internasjonalt og norsk/nordisk

- et bredt internasjonalt nettverk innen opera- og musikkfeltet

- god forståelse av økonomi, og en evne til å tenke helhetlig, i både drift og repertoar

- gode samarbeidsevner og personlige lederegenskaper, med et fokus på organisasjonsutvikling

- en vilje og evne til å spille en aktiv rolle overfor publikum og det samfunn BNO er en del av

Den foretrukne kandidaten vil beherske et skandinavisk språk, eller ha dokumenterbare evner til å lære seg et nytt språk raskt. Det er ønskelig, men ikke en absolutt forutsetning, at operasjefen bosetter seg i Bergen.

Ansettelsen vil skje innen mai 2019. I perioden fra ansettelse til tiltredelse forutsettes det deltagelse sammen med styre og stab i planlegging av kommende virksomhet. En egen avtale vil bli inngått for denne perioden.

Lønn etter avtale.

Søknadsfrist for stillingen er 20. januar 2019 og søknad med CV og referanser kan sendes til recruitment@bno.no

Spørsmål om stillingen kan rettes til Tom Remlov, nestleder i styret, på tom@riksteatret.no eller telefon 908 42 058.

Siste nyheter

BA triller 6 på terningen til Candide

6 på terningen fra BT og BA, 5 fra Aftenposten!

"Candide er en musikalsk triumf" - Aftenposten. Pressen bruker ord som "magisk", "triumf" og "fyrverkeri" når BNOs nye produksjon av Bernsteins mesterverk skal beskrives. Her er et lite utdrag:

Candide

Musikalske smaksprøver frå Candide

Er Candide ein operette? Ein musikal? Eller ein opera? Dei lærde blir nok aldri samde. Sikkert er det at verket er ein fullstappa godtepose med både søte, ramsalte og eksplosive overraskingar. Her er fire musikalske smaksprøver, som ei oppvarming til premieren i Grieghallen 31. oktober.

Leonard Bernstein By Paul De Hueck Courtesy Of The Leonard Bernstein Office

“My lord, you must bend over!”

Alt er snudd opp ned i operetten der den optimistiske påstanden om at denne verden er den beste av alle mulige verdener, blir satt på prøve.

Candide

Handlingen i Candide

​Den som følger Candide ut i verden, bør nok holde seg godt fast i stolsetet eller sidemannen: Vår unge og uskyldige helt legger ut på en forunderlig og farefull dannelsesreise, med alt fra forelskelse, krig, jordskjelv og flyvende gullsauer i vente.

Carmen

Carmen - sensuell og rå

Umoralsk! Nedrig! Umusikalsk! Avisene flommet over av negativ omtale dagen etter urpremieren på Carmen, som nå er en god nummer to på listen over tidenes mest spilte operaer. Les mer om operahistoriens første mord og hør de mest kjente ariene fra Carmen her.